Klushuizen huur

Huis naar eigen smaak en lagere huur

Een woning huren en deze naar volgens eigen smaak inrichten? Dat kan binnenkort door het huren van een klushuis. Je huurt een huis met een lagere huurprijs dan normaal en je gaat zelf in de woning klussen. Je kunt dus zelf kiezen hoe de keuken en de badkamer eruit zien, een extra slaapkamer maken en zo verder. Het klussen regel je allemaal zelf.

Klushuizen huur

Klushuizen huur

Meer informatie over wat klushuur precies is en welke spelregels er gelden, vind je op deze website.

Klushuur is een experiment. Dit betekent dat we al doende leren en het proces om die reden bij elke aanbieding iets verscherpen. Binnen dit experiment proberen we ook verschillende manieren van klushuur en het aanbiedingsproces uit. Het is dus verstandig om bij elke woning weer even goed te kijken wat de op dat moment geldende regels zijn.

Heb je interesse in klushuur? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Alvast een eerste impressie zien? Hier vind je een filmpje van onze eerste kluswoning!

Je kunt nu reageren op de Piet Heinstraat 25 BS! Voor meer informatie, lees verder onder het kopje 'woningen'.

De woningen

Op dit moment kun je reageren op de Piet Heinstraat 25 BS!

De woning

Woonkamer        26m2

Keuken                7m2

Slaapkamer        11m2

Slaapkamer        11m2

Slaapkamer          5m2

Overige ruimte     3m2

Badkamer            3m2

De woning is voorzien van gedeeltelijk dubbele beglazing.

Huurprijs

Als wij de woning zouden opknappen en weer verhuren, zou je €710,68 betalen. Omdat je nu zelf gaat klussen betaal je minder huur. Je betaalt maandelijks een netto huur van €608,10.

Je krijgt ruim €100,- korting!

Werkzaamheden

Je knapt zelf de woning op. Wat je precies wilt gaan doen in de woning mag je zelf bepalen. Je kunt zelf bijvoorbeeld kiezen hoe de keuken eruit komt te zien en of je liever één grote slaapkamer hebt in plaats van twee kleinere. De keuze is aan jou.

Je bepaalt dus alles zelf, regelt zelf de materialen en gaat ook zelf klussen. We gaan wel samen in gesprek over wat je precies wil gaan doen.

Als wij de woning zouden opknappen, zou dat ons ruim €21.000,- kosten. Nu ga jij dat doen. Omdat je het zelf doet en misschien andere materialen gebruikt, kan dit goedkoper. Jouw investering zie je terug in een korting op de huur. We gaan er dan wel vanuit dat jij alle werkzaamheden gaat doen, die wij anders door onze aannemer zouden hebben laten doen.

De werkzaamheden die in ieder geval gedaan moeten worden zijn: een nieuwe keuken, vloeren, trappen en heling, centrale verwarming, schouw verwijderen, wanden stucen, plafond vervangen en het vervangen van centrale electronische voorzieningen.  

Reageren

Als je interesse hebt in deze woning kun je het inschrijfformulier invullen en opsturen. Deze vind je hier op de website.

Reageren kan tot 10 november 2017.

Hoe verder?

Na de sluiting van de deadline nodigen wij de kandidaten die het langst ingeschreven staan bij Woningnet uit voor een bezichtiging.

Deze bezichtiging zal plaatsvinden in de week van 13 november.

Na het bekijken van de woning beslis je of je de woning zou willen huren.

Heb je interesse in de woning? Dan zet je op papier wat je met de woning zou willen doen en waarom jij de perfecte klushuurder bent. Een eerste plan wordt dus al gemaakt!

Al deze brieven leggen we naast elkaar. De woning wordt verhuurd aan de kandidaat met het beste plan. Zijn er meerdere plannen even sterk? Dan wordt de woning toegewezen aan de kandidaat met de langste inschrijftijd.

Spelregels

Klushuur
Klushuur betekent dat je een woning huurt waarin je zelf nog veel moet klussen. De keuken en badkamer zijn bijvoorbeeld toe aan vernieuwing, je kunt centrale verwarming plaatsen of je wil graag twee slaapkamers samenvoegen tot één grote slaapkamer.

Werkzaamheden
Per woning verschilt wat er gedaan kan en moet worden. Wij geven je veel ruimte om er echt een eigen plekje van te maken. We gaan graag met je in gesprek over wat je van de woning wilt maken. De gemaakte afspraken leggen we vast.

Het klussen doe je zelf. Je bepaalt en betaalt de materialen ook zelf. Het geld wat je in de woning steekt krijg je terug doordat je minder huur betaalt.

Klustijd
Je hebt ongeveer 6 maanden de tijd om volop te klussen. Na deze 6 maanden moet je in de woning wonen. Dan mag je natuurlijk nog wel aan het klussen zijn, maar vanaf dan is het verplicht om echt in de woning te wonen.

Huurprijs
Je krijgt een korting op de huurprijs. Wat de huurprijs wordt is afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden die je zelf doet en hoe hoog de huurprijs oorspronkelijk was. Bij de advertentie over een specifieke woning is er meer informatie over te vinden.

Weer verhuizen
Bij het beoordelen van jouw klusplan zal Mitros aangeven wat er gaat gebeuren als je in de toekomst weer wilt verhuizen. We geven aan welke verbeteringen je waarschijnlijk mag laten zitten en wat je moet verwijderen. Ook geven we aan wat wij of misschien een nieuwe huurder kan overnemen. Voor een aantal verbeteringen kun je dan ook een vergoeding krijgen. Uiteraard kunnen we dit pas echt beoordelen als je weer gaat verhuizen. Dat zal hopelijk pas zijn na heel wat jaren woonplezier!

Huurder
Je bent 18 jaar of ouder en zoekt een nieuwe woning. Je hebt twee rechterhanden of kent mensen met twee rechterhanden. Je staat ingeschreven bij Woningnet en voldoet aan de voorwaarden om een huisvestingsvergunning te krijgen. Hierbij hoort bijvoorbeeld een maximaal bruto jaarinkomen van €36.165,-. Je kiest bewust voor de woning en de wijk en wilt graag iets leuks van je eigen woning maken.

Keuze voor nieuwe huurder
Naar aanleiding van de motivatiebrief kiezen wij de nieuwe huurder van de woning. Waar baseren wij die keuze op?

- Wat is jouw motivatie voor deze woning en deze buurt?
- Welke werkzaamheden wil je gaan uitvoeren?
- Hoe ga je de klussen doen? Wat doe je zelf en wat ga je uitbesteden?
- Kluservaring
- Hoe ga je het klussen en de materialen betalen?
- Wat is jouw planning?
- Wat is een verrassend element in de brief?
- Onze algemene indruk.

Bij gelijke geschiktheid kiezen we de kandidaat met de langste inschrijfduur.

Inschrijven
Inschrijven kan per woning. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief. Op die manier laten wij het je weten wanneer er weer een woning beschikbaar is.

De buurt

Het proces

Klushuizen huur

In enkele stappen naar je eigen klushuurhuis

  1. Je stuurt het inschrijfformulier naar ons op voor de deadline.
  2. De kandidaten met de langste inschrijftijd krijgen een uitnodiging om de woning te gaan bekijken.
  3. Na het bekijken van de woning bedenk je of je wel of niet mee wilt doen aan het project. Wil je deze woning huren? Wat wil je met de woning gaan doen? Hoe ga je dit doen?
  4. Als je interesse hebt, zet je op papier wat je met de woning wilt doen: de motivatiebrief.
  5. Wij kiezen uit de geïnteresseerden de perfecte nieuwe klushuurder! Bij gelijke geschiktheid is de inschrijftijd bij Woningnet van belang. Ben jij dit? Dan gaan we samen het klusplan uitwerken en de puntjes op de i zetten.
  6. Ten slotte teken je het huurcontract en krijg je de sleutels.
  7. Aan de slag!

Bij de bezichtiging krijg je van ons een informatieboekje. Hierin staat aanvullende informatie over de woning, maar ook wat je precies op papier moet zetten en waar wij op selecteren.

Inspiratie

" Eigen invloed op je huurwoning "

Hierboven vind je een impressie van onze eerste kluswoning.

Er is ook een filmpje.